Pizzę czy makaron zna cały świat, a mało kto pamięta, że te dania powstawały dla zaspokojenia głodu. Dlatego kuchnia włoska nazywana była „cucina povera” czyli „biedna kuchnia”. Włosi z prostych produktów stworzyli dania wyjątkowe. Jedzenie nie musi być skomplikowane, aby było pyszne. To gotowanie z produktów sezonowych dostępnych czasami tylko przez kilka tygodni w roku. Takie właśnie dania pojawiają się w naszym menu sezonowym.
Nasi Goście przez cały rok muszą czekać na przykład na TRENETTE AL PESTO GENOVESE czyli makaron z młodymi ziemniakami i fasolką szparagową. Zachęcamy do śledzenia profili w mediach społecznościowych. Informujemy tam o wszystkich nowościach i wyszukanych produktach, które uda nam się zdobyć…

#idedoilove

SMAKI JESIENI!

Jesień to najbogatsza pora roku.  W Menu Sezonowym zagościły bakłażany, jabłka, orzechy.
W połączeniach z rybami, owocami morza oraz rozgrzewającymi przypawami...