I LOVE PIZZA - Pizzeria w Jeleniej Górze

Tutaj rządzi ogień!

My próbujemy nad nim zapanować.

W naszym piecu nie ma gazu ani prądu. Rozgrzewamy go do około 450 stopni Celsjusza wyłącznie drewnem! Wpływ na smak naszej pizzy ma wiele czynników. Pizzaiolo musi brać pod uwagę między innymi ciśnienie atmosferyczne, rodzaj drzewa, jego wilgotność, temperaturę pieca. Musi umieć obchodzić się z ogniem, a to wymaga największej koncentracji. Ale my wiemy, że warto bo... ogień nadaje zupełnie nowy wymiar smaku.

 

Pizza zasługuje na to...

aby wypiekać ją na ogniu

Wybierz pizzę

Specjalizacja!

To słowo świetnie oddaje charakter włoskiej kuchni.

Specjalizacja jest bardzo istotna, bo gwarantuje jakość. Pozwala na dopracowanie najmniejszych szczegółów. W Polsce takie myślenie dopiero raczkuje. W 2014 roku, kiedy otwierała się I Love Pizza, słyszeliśmy "ale jak to TYLKO PIZZA?". Dzisiaj po latach takie pytania już nie padają. Goście zobaczyli różnicę i zasmakowali w jakości.

Tylko oryginalne składniki

Ogień wydobywa z nich to co najlepsze.

Galeria

Sercem pizzerii jest piec opalany drewnem

Dobra pizza wymaga najlepszych składników.

Pizzę praktycznie każdy może zrobić w domu. Upiec w piekarniku czy piecyku. Ale! No właśnie, kto raz spróbuje pizzy wypiekanej w piecu opalanym drewnem, nie będzie chciał jeść innej. Wytwarzając ciasto na pizzę używamy wyłącznie włoskich mąk. Ciasto i sos są niezmienne. Za wyjątkowy smak odpowiadają również składniki, które w większości przyjeżdżają do nas z Włoch, są to na przykład Mozarella di Buffala, ‘nduja,  ser Parmigiano Reggiano czy szynka Prosciutto Crudo.

Zapraszamy do I Love Pizza

Poznaj nasze pizze i sprawdź dlaczego są tak wyjątkowe.


Pizza we włoskiej tradycji kulinarnej zajmuje szczególne miejsce i zasługuje na to, aby przyrządzać ją na ogniu. To on wydobywa ze składnikow to co najlepsze, ale wymaga wyjątkowych umiejętności. Praca z żywym ogniem to sztuka.
★ Best pizza ★

2024

I Love Pizza Restaurant Guru


Doceniacie nas - dziękujemy


Razem tworzymy rodzinę I Love...