I LOVE PASTA - Restauracja Jelenia Góra

Chcemy rozkochać we włoskiej kuchni

Uwielbiamy widok zastawionego stołu, otwieramy jakby dom dla Gości.

Wspólne posiłki budują relacje i przywołują wspomnienia. W kulturze polskiej domowy makaron od razu przypomina nam niedzielny obiad u babci. Takie właśnie dania znajdują się w naszym menu. Przepisy kojarzące się Włochom z domem, dzieciństwem, kuchnią Mammy i Nonny. 

Specjały I LOVE PASTA

Poznaj nasze specjały

Pilnie strzeżone

Często lokalne, mało znane. Dania proste i bezpretensjonalne.

Z prostych składników, które zachwycają. Każdy włoski region ma swoje rodzaje makaronów i dania, przez co kuchnia jest bardzo różnorodna. Staramy się to pokazać w naszym menu. Chcemy, aby Goście przychodząc do I Love Pasta mogli przypomnieć sobie letnie wakacje na Sardynii i narty w Południowym Tyrolu… albo mogli spróbować smaków, których nie zdążyli czy nie odważyli się zjeść na wakacjach. 

Najważniejsza jest jakość

Serwujemy przyjemność na talerzu.

W naszej kuchni ogromną wagę przykładamy do tego, z czego gotujemy. Dla nas istotne jest pochodznie. Wybieramy wyłącznie produkty premium. Sprowadzane z małych włoskich gospodarstw czy rodzinnych zakładów produkcyjnych,  gdzie receptura nie zmienia się od pokoleń. Gdzie najważniejsza zawsze pozostaje jakość a nie ilość! Produkty, których spróbowaliśmy na miejscu i potrzebujemy do gotowania regionalnych, włoskich specjałów.
 

Wyjątkowe składniki

Menu sezonowe

Oryginalna kuchnia

Kuchnia jest nieodłącznym elementem poznawania każdego kraju.

Flaki po neapolitańsku, makaron tagliatelle z wątróbką, czarny makaron spaghetti w czarnym sosie barwionym atramentem z mątwy - to dania, które warto zjeść chociaż raz. Naszym zdaniem próbowanie nowych smaków, nawet tych które nie do końca przypadną nam do gustu, pozwala dostrzec różnice w kuchni poszczególnych regionów Włoch. 

Coś wyjątkowego...

Pod manufakturę makaronu i restaurację tworzona była kuchnia.

Urządzenia zdecydowanie nie są takie jak w zwykłej restauracji. Sporą część zaplecza zajmuje pracownia, którą stale udoskonalamy. Znajdują się w niej prawdziwe skarby. Sprowadzamy je głównie z Włoch, ale również z Japonii i Stanów Zjednoczonych. Często są to unikaty wykonywane specjalnie dla nas na zamówienie przez lokalnych rzemieślników i artystów, wyłącznie tradycyjnymi metodami i z naturalnych surowców.

Carbonara Premium

Zobacz zdjęcia i poznaj nas bliżej.

 Galeria

Włoskie jedzenie to jedzenie domowe

Produkujemy własne makarony, gnocchi, ravioli, cappellacci i inne...

Dajemy gwarancję, że nie stosujemy gotowych półproduktów, które wystarczy rozmrozić czy wyjąć z plastikowego opakowania. Wszystko co wychodzi z kuchni jest wytwarzane przez nas lub przygotowywane z najwyższej jakości produktów. Dlatego czasami jakieś danie może się szybciej skończyć, mogą być tylko dwa smaki lodów i jeden deser. 

Nasza karta win jest również niewielka, choć wyjątkowa

Dobrana przez sommeliera, z którym współpracujemy od początku istnienia.

Butelki otwieramy na tyle często żeby utrzymywać świeżość win proponowanych na kieliszki i nie korzystać ze sztucznych metod konserwacji. Włoska kuchnia bez wina nie istnieje dlatego wierzymy, że im lepsze wyląduje w garnku tym smak potrawy będzie bogatszy i pełniejszy.

 

Zapraszamy do I Love Pasta

Chcemy, aby Goście przychodząc do nas wiedzieli czego się spodziewać - świeżych,
domowych past i autentycznej włoskiej kuchni. Tylko tyle, a może aż tyle…