BURRATA CON POMODORI E PESTO Kremowy ser Burrata z Apulii podawany z pomidorkami koktajlowymi oraz pesto alla genovese | 240 g |
38 zł |
GAMBERI ALL'AGLIO
Pięć krewetek tygrysich duszonych na maśle i winie z dodatkiem czosnku, peperoncino i natki pietruszki. Całość serwowana jest z pieczywem | 320g |
72 zł |
CARPACCIO DI MANZO Cienko krojone plastry polędwicy wołowej z dodatkami. Serwowane pod kloszem wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego. Carpaccio powstało w 1950 w Wenecji. Nazwa dania pochodzi od nazwiska znanego weneckiego malarza Vittore Carpaccio | 90g |
59 zł |
RAVIOLO CON UOVO | 26 zł |
INSALATA AL SALMONE Smażony łosoś serwowany na różnych rodzajach sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek taggiasche, cebuli oraz kaparów | 200g |
49 zł |
INSALATA CON ANATRA Pierś z kaczki podawana na różnych rodzajach sałat z dodatkiem gruszki, marchewki, orzechów włoskich oraz pomidorków koktajlowych. Serwowana z sosem z czarnej porzeczki. | 350g |
59 zł |
INSALATA DI BURRATA Kremowy ser Burrata serwowany na różnych rodzajach sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek taggiasche, cebuli oraz kaparów | 200g |
42 zł |
SPAHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM) Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek. Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 450g |
89 zł |
TAGLIATELLE „I LOVE PASTA” Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, cebulą i śmietaną | 550g |
69 zł |
ANATRA ALL'ARANCIA Genialna pierś z kaczki przygotowana metodą sous vide z pomarańczą i koprem włoskim, serwowana z sosem z sycylijskich pomarańczy, zapiekanką z ziemniaków, masła, czosnku i tymianku | 350g |
84 zł |
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza, pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 600g |
89 zł |
CARBONARA DI MARE Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, żółtek z podsmażonym dzikim łososiem i krewetkami | 530g |
89 zł |
1. SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 380g |
33 zł |
2. TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 500g |
48 zł |
3. SPAGHETTI AL NERO DI SEPPIA Sycylijski przysmak! Czarny makaron spaghetti z kalmarami w czarnym sosie nero di seppia. Danie serwowane jest z natką pietruszki | 500g |
56 zł |
4. PENNE AI QUATTRO FORMAGGI Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów podawany z pomidorkami koktajlowymi | 450g |
49 zł |
5. SPAGHETTI AGLIO E OLIO Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 380g |
34 zł |
6. SPAGHETTI ALLA CALABRESE Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g |
49 zł |
7. SPAGHETTI ALLA CARBONARA Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, guanciale i żółtek | 550g |
56 zł |
8. PASTA CON I BROCCOLI Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 560g |
56 zł |
9. SPAGHETTI PUTTANESCA Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z Mozzarellą. Danie pochodzi z Neapolu, a historia jego powstania jest... mocno skomplikowana | 450g |
49 zł |
10. PASTA CON GAMBERI E ZUCCHINE Klasyczne danie kuchni włoskiej. Makaron strozzapreti, krewetkami (świeże, obrane), cukinią, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i kaparami | 450g |
66 zł |
11. TAGLIATELLE CON POLPETTE Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i śmietaną | 480g |
49 zł |
12. PAPPARDELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą, kalabryjską kiełbasą ’Nduja i natką pietruszki | 500g |
49 zł |
13. GNOCCHI AL PESTO Ręcznie robione gnocchi z klasycznym sosem z Genui | 450g |
45 zł |
14. GNOCCHI ALLA SORRENTINA Ręcznie robione gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią. Danie pochodzi z regionu Kampania | 450g |
49 zł |
15. RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 260g |
49 zł |
16. RAVIOLI DI GAMBERI E GRANCHIO Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z krewetek i mięsa kraba. Serwowane w pikantnym ragu z krewetek z dodatkiem limoncello | 220g |
69 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 220g |
22 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 230g |
30 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 140g |
30 zł |
PASTA BIANCA Wybrany makaron z masłem lub oliwą | 200g |
16 zł |
TIRAMISU Klasyczny deser kuchni włoskiej. Według serwisu Restaurant Guru przygotowujemy najlepsze TIRAMISU w Jeleniej Górze | 250g |
28 zł |
LODY WŁASNEJ PRODUKCJI Smaki zmieniają się sezonowo. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 70g |
7 zł |
PANNA COTTA Klasyczny włoski deser na bazie śmietanki. Serwowany z sosem z sezonowych owoców | 180g |
26 zł |