Przystawki

BURRATA CON ANCHOIS
Kremowy ser Burrata z Apulii, serwowany z Anchois,
domowym pesto alla genovese i pesto z suszonych pomidorów | 180g
34 zł
BURRATA CON POMODORI E PESTO
Kremowy ser Burrata z Apulii, podawany z pomidorkami koktajlowymi
oraz pesto alla genovese | 250 g
32 zł
CARPACCIO DI POLPO
Cienko krojone plastry ośmiornicy z dodatkami | 70g
48 zł
RAVIOLO CON UOVO

Jedno ręcznie robione raviolo. Nadziewane szpinakiem, serem ricotta
oraz  płynnym żółtkiem. Serwowane z palonym masłem szałwiowym | 120g

20 zł
CARPACCIO DI MANZO
Cienko krojone plastry polędwicy wołowej z dodatkami. Serwowane pod kloszem
wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego. Carpaccio powstało w 1950 w Wenecji. Nazwa dania pochodzi od nazwiska znanego weneckiego malarza Vittore  Carpaccio | 70g
50 zł
SAŁATKA SZEFA 
 Różne rodzaje sałat serwowane w kilku sezonowych wariantach.
O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 200g
38 zł


 
 

Specjały I LOVE PASTA

SPAGHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM)
Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek.
Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 580g
51 zł
SPAGHETTI AL NERO DI SEPPIA
Sycylijski przysmak! Czarny makaron  spaghetti z kalmarami
w czarnym sosie nero di seppia | 540g
49 zł
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE
Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza,
pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 550g
66 zł
PICI ALL'AGLIONE
Tradycyjne danie popularne w całej Toskanii. Makaron pici w prostym sosie z pomidorów, czosnku, oliwy, peperoncino, posypany natką pietruszki |400g
32 zł
ANOLINI DI CARNE
Dwanaście ręcznie robionych anolini z nadzieniem z policzków wołowych
w sezonowych sosach (o aktualny proszę zapytać obsługę) | 320g
44 zł
SPAGHETTI AL CARTOCCIO CON GAMBERI E PESTO
Makaron spaghetti z krewetkami i pesto alla genovese zapiekany
w szczelnie zamkniętej sakiewce z papieru |  520g
59 zł
BUCATINI ALL' AMATRICANA
Makaron bucatini z aromatycznym sosem z pomidorów i Guanciale.
Nazwa pochodzi od miasteczka Amatrice, gdzie powstał przepis  |  540g
39 zł
CARBONARA DI MARE
Makaron spaghetti  w sosie na bazie sera Pecorino Romano,
żółtek z podsmażonym dzikim łososiem i krewetkami |  550g
62 zł
PENNE ALLA VODKA
Wbrew pozorom makaron z wódką to danie typowo włoskie! Penne w kremowym sosie z  pomidorów,  śmietany, cebuli, czosnku  z dodatkiem wódki  |  420g
35 zł


 
 

Makarony

1. TAGLIATELLE „I LOVE PASTA”
Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, 
pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i śmietaną |  550g
54 zł
2. SPAGHETTI AL POMODORO 
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 380g
28 zł
3. TAGLIATELLE AL RAGU 
Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 500g
42 zł
4. PENNE AI QUATTRO FORMAGGI
Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów | 450g
43 zł
5. SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 380g
29 zł
6. SPAGHETTI ALLA CALABRESE
Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g
42 zł
7. TAGLIATELLE CON LA’NDUJA
Makaron tagliatelle w ostrym sosie z kalabryjskiej kiełbasy 'Nduja z cebulą, pomidorami,
oliwą i natką pietruszki | 520g
39 zł
8. SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek | 550g
40 zł
9. PICI CACIO E PEPE
Klasyk kuchni rzymskiej. W dosłownym tłumaczeniu ser i pieprz.
Danie składa się jedynie z sera Pecorino Romano i czarnego pieprzu | 400g
34 zł
10. PASTA CON I BROCCOLI
Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 520g
46 zł
11. SPAGHETTI PUTTANESCA
Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z Mozzarellą. Danie pochodzi z Neapolu, a historia jego powstania jest... mocno skomplikowana | 460g
41 zł
12. PASTA CON GAMBERI E ZUCCHINE
Klasyczne danie kuchni włoskiej. Makaron strozzapreti, krewetkami (świeże, obrane), cukinią, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i kaparami |  460g
54 zł
13. TAGLIATELLE CON POLPETTE DI SALSICCIA
Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi
pomidorami i śmietaną | 520g
44 zł
14. PAPPARDELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA
Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą,
kalabryjską kiełbasą ’Nduja i  koperkiem | 470g
45 zł
 

Gnocchi & ravioli

16. GNOCCHI AL POMODORO
Ręcznie robione gnocchi w klasycznym sosie pomidorowym  |  460g
32 zł
17. GNOCCHI AL PESTO
Ręcznie robione gnocchi z klasycznym sosem z Genui. Do  wyboru pesto bazyliowe lub z suszonych pomidorów |  420g
36 zł
18. GNOCCHI ALLA SORRENTINA
Ręcznie robione gnocchi w sosie  pomidorowym z mozzarellą i bazylią. Danie pochodzi z regionu Kampania  | 400g
37 zł
19. RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 280g
42 zł
 

Dania dla dzieci

SPAGHETTI AL POMODORO
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym.
17 zł
TAGLIATELLE AL RAGU
Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii.
21 zł
GNOCCHI AL POMODORO
Ręcznie robione gnocchi w klasycznym sosie pomidorowym.
19 zł
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech.
24 zł
PASTA BIANCA
Wybrany makaron z masłem lub oliwą.
14 zł