BURRATA CON ANCHOIS Kremowy ser Burrata z Apulii, serwowany z Anchois, domowym pesto alla genovese i pesto z suszonych pomidorów | 200g |
36 zł |
BURRATA CON POMODORI E PESTO Kremowy ser Burrata z Apulii, podawany z pomidorkami koktajlowymi oraz pesto alla genovese | 240 g |
36 zł |
CARPACCIO DI POLPO Cienko krojone plastry ośmiornicy z dodatkami | 90g |
52 zł |
RAVIOLO CON UOVO | 22 zł |
CARPACCIO DI MANZO Cienko krojone plastry polędwicy wołowej z dodatkami. Serwowane pod kloszem wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego. Carpaccio powstało w 1950 w Wenecji. Nazwa dania pochodzi od nazwiska znanego weneckiego malarza Vittore Carpaccio | 70g |
54 zł |
SAŁATKA SZEFA Różne rodzaje sałat serwowane w kilku sezonowych wariantach. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 200g |
42 zł |
SPAGHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM) Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek. Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 550g |
66 zł |
SPAGHETTI AL NERO DI SEPPIA Sycylijski przysmak! Czarny makaron spaghetti z kalmarami w czarnym sosie nero di seppia | 500g |
54 zł |
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza, pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 600g |
88 zł |
PICI ALL'AGLIONE Tradycyjne danie popularne w całej Toskanii. Makaron pici w prostym sosie z pomidorów, czosnku, oliwy, peperoncino, posypany natką pietruszki |390g |
38zł |
ANOLINI DI CARNE Dwanaście ręcznie robionych anolini z nadzieniem z policzków wołowych w sezonowych sosach (o aktualny proszę zapytać obsługę) | 300g |
52 zł |
SPAGHETTI AL CARTOCCIO CON GAMBERI E PESTO Makaron spaghetti z krewetkami i pesto alla genovese zapiekany w szczelnie zamkniętej sakiewce z papieru | 460g |
82 zł |
BUCATINI ALL' AMATRICANA Makaron bucatini z aromatycznym sosem z pomidorów i Guanciale. Nazwa pochodzi od miasteczka Amatrice, gdzie powstał przepis | 500g |
42 zł |
CARBONARA DI MARE Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, żółtek z podsmażonym dzikim łososiem i krewetkami | 530g |
72 zł |
PENNE ALLA VODKA Wbrew pozorom makaron z wódką to danie typowo włoskie! Penne w kremowym sosie z pomidorów, śmietany, cebuli, czosnku z dodatkiem wódki | 450g |
39 zł |
1. TAGLIATELLE „I LOVE PASTA” Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i śmietaną | 550g |
62 zł |
2. SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 380g |
32 zł |
3. TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 500g |
45 zł |
4. PENNE AI QUATTRO FORMAGGI Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów | 450g |
48 zł |
5. SPAGHETTI AGLIO E OLIO Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 380g |
34 zł |
6. SPAGHETTI ALLA CALABRESE Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g |
48 zł |
7. TAGLIATELLE CON LA’NDUJA Makaron tagliatelle w ostrym sosie z kalabryjskiej kiełbasy 'Nduja z cebulą, pomidorami, oliwą i natką pietruszki | 520g |
44 zł |
8. SPAGHETTI ALLA CARBONARA Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek | 550g |
46 zł |
9. PICI CACIO E PEPE Klasyk kuchni rzymskiej. W dosłownym tłumaczeniu ser i pieprz. Danie składa się jedynie z sera Pecorino Romano i czarnego pieprzu | 400g |
40 zł |
10. PASTA CON I BROCCOLI Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 520g |
48 zł |
11. SPAGHETTI PUTTANESCA Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z Mozzarellą. Danie pochodzi z Neapolu, a historia jego powstania jest... mocno skomplikowana | 450g |
46 zł |
12. PASTA CON GAMBERI E ZUCCHINE Klasyczne danie kuchni włoskiej. Makaron strozzapreti, krewetkami (świeże, obrane), cukinią, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i kaparami | 450g |
62 zł |
13. TAGLIATELLE CON POLPETTE DI SALSICCIA Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i śmietaną | 480g |
48 zł |
14. PAPPARDELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą, kalabryjską kiełbasą ’Nduja i koperkiem | 500g |
48 zł |
16. GNOCCHI AL POMODORO Ręcznie robione gnocchi w klasycznym sosie pomidorowym | 400g |
36 zł |
17. GNOCCHI AL PESTO Ręcznie robione gnocchi z klasycznym sosem z Genui. Do wyboru pesto bazyliowe lub z suszonych pomidorów | 380g |
42 zł |
18. GNOCCHI ALLA SORRENTINA Ręcznie robione gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią. Danie pochodzi z regionu Kampania | 450g |
41 zł |
19. RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 260g |
46 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym. |
19 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii. |
26 zł |
GNOCCHI AL POMODORO Ręcznie robione gnocchi w klasycznym sosie pomidorowym. |
22 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech. |
27 zł |
PASTA BIANCA Wybrany makaron z masłem lub oliwą. |
14 zł |