BURRATA CON POMODORI E PESTO Kremowy ser Burrata z Apulii podawany z rukolą, pomidorkami koktajlowymi, pesto alla genovese oraz oliwą extra vergine | 240 g |
39 zł |
GAMBERI ALL'AGLIO
Pięć krewetek tygrysich duszonych na maśle i winie z dodatkiem czosnku, peperoncino i natki pietruszki. Całość serwowana jest z pieczywem | 320g |
74 zł |
CARPACCIO DI MANZO Cienko rozbity plaster polędwicy wołowej z dodatkiem rucoli, smażonych kaparów, płatków Parmigiano Reggiano, oliwek i domowego majonezu truflowego. Serwowane pod kloszem wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego | 90g |
69 zł |
RAVIOLO CON UOVO | 28 zł |
ZUPPA DI FORMAGGIO Włoska zupa serowa z górskiego regionu Alto Adige. Serwowana z grzankami, podsmażonym speckiem i oliwą szczypiorkową | 300ml |
36 zł |
SPAGHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM) Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek. Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 480g |
89 zł |
SPAGHETTI ALLA CARBONARA Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek | 450g |
59 zł |
TAGLIATELLE „I LOVE PASTA” Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, cebulą i śmietaną | 500g |
69 zł |
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza, pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 500g |
99 zł |
CARBONARA DI MARE Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, żółtek z podsmażonym dzikim łososiem i krewetkami | 500g |
89 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 350g |
36 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 450g |
52 zł |
SPAGHETTI AL NERO DI SEPPIA Sycylijski przysmak! Czarny makaron spaghetti z kalmarami w czarnym sosie nero di seppia. Danie serwowane jest z natką pietruszki | 400g |
62 zł |
PENNE AI QUATTRO FORMAGGI Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów podawany z pomidorkami koktajlowymi | 450g |
52 zł |
SPAGHETTI AGLIO E OLIO Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 350g |
38 zł |
SPAGHETTI ALLA CALABRESE Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g |
56 zł |
PASTA CON I BROCCOLI Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 500g |
56 zł |
SPAGHETTI PUTTANESCA Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z Mozzarellą. Danie pochodzi z Neapolu, a historia jego powstania jest... mocno skomplikowana | 450g |
56 zł |
PASTA CON GAMBERI E ZUCCHINE Klasyczne danie kuchni włoskiej. Makaron strozzapreti, krewetkami (świeże, obrane), cukinią, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, kaparami i natką pietruszki | 450g |
76 zł |
PASTA CON POLPETTE Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i śmietaną | 480g |
56 zł |
TAGLIATELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą, kalabryjską kiełbasą ’Nduja i natką pietruszki |450g |
56 zł |
PASTA AL FORNO Zapiekany pod beszamelem makaron penne w sosie ragù z włoskiej kiełbasy | 450g |
56 zł |
GNOCCHI AL’AMATRICIANA
Gnocchi w sosie z Guanciale, cebuli i pomidorów, natki pietruszki z lekką nutą peperoncino | 450g |
48 zł |
GNOCCHI ALLA SORRENTINA
Gnocchi w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią. Danie pochodzi
|
56 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Dwanaście ręcznie robionych ravioli w kształcie serc z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie jest popularne w całych Włoszech | 260g |
56zł |
RAVIOLI DI GAMBERI E GRANCHIO Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z krewetek i mięsa kraba. Serwowane w pikantnym ragu z krewetek z dodatkiem limoncello i natki pietruszki | 290g |
76 zł |
RAVIOLI DI ‘NDUJA E TALEGGIO Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z pikantnej kalabryjskiej kiełbasy oraz sera talleggio. Serwowane z palonym masłem szałwiowym i odrobiną miodu | 260g |
56 zł |
ROSE DI LASAGNE Bogate i smaczne danie kuchni włoskiej. Zawijana lasagne z mięsnym sosem ragu i beszamelem. Serwowana z dodatkiem natki pietruszki. | 450g |
56 zł |
INSALATA AL SALMONE | 62 zł |
INSALATA CON POLLO Pierś z kurczaka skropiona oliwą z ‘ndują, podawana na różnych rodzajach sałat z dodatkiem marynowanej cebuli, smażonych kaparów i suszonych pomidorów. Serwowana z sosem na bazie sera gorgonzolanie | 350g |
59 zł |
SCALOPINE AL VINO BIANCO Eskalopki wieprzowe w sosie z białego wina i kaparów. Serwowane z pieczywem | 320g |
62 zł |
FILETTO DI SALMONE IN PADELLA Przygotowywany metodą sous vide łosoś, obsmażony na patelni, serwowany z oliwą pietruszkową, szpinakiem, serem starcciatella i pieczonymi ziemniakami | 350g |
89 zł |
TRIPPA FINTA
Wegetariańskie danie. Flaczki z boczniaków w bogatym sosie warzywnym zapiekane pod Parmigiano Reggiano. Danie podawane jest z pieczywem | 350g |
58 zł |
ZUPPA AI FRUTTI DI MARE Pyszna potrawka z różnych rodzajów owoców morza w sosie z wina i pomidorów z dodatkiem czosnku, pietruszki oraz peperoncino. Serwowana z pieczywem | 400g |
89 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 220g |
26 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Tagliatelle pasta with meat ragu. A traditional dish from Bologna | 230g |
34 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 140g |
32 zł |
PASTA BIANCA Wybrany makaron z masłem lub oliwą | 200g |
20 zł |
TIRAMISU Klasyczny deser kuchni włoskiej. Według serwisu Restaurant Guru przygotowujemy najlepsze TIRAMISU w Jeleniej Górze | 250g |
34 zł |
LODY WŁASNEJ PRODUKCJI Smaki zmieniają się sezonowo. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 70g |
9 zł |
PANNA COTTA Klasyczny włoski deser na bazie śmietanki. Serwowany z sosem z sezonowych owoców | 180g |
30 zł |
TORTA DI FORMAGGIO Mini sernik cytrynowy z serem mascarpone, serwowany z musem malinowo-różanym | 180g |
32 zł |