Przystawki

BURRATA CON POMODORI E PESTO
Kremowy ser Burrata z Apulii podawany z pomidorkami koktajlowymi
oraz pesto alla genovese | 240 g
38 zł
GAMBERI ALL'AGLIO

Pięć krewetek tygrysich duszonych na maśle i winie z dodatkiem czosnku, peperoncino i natki pietruszki. Całość serwowana jest z pieczywem | 320g

72 zł
CARPACCIO DI MANZO
Cienko krojone plastry polędwicy wołowej z dodatkami. Serwowane pod kloszem
wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego. Carpaccio powstało w 1950 w Wenecji. Nazwa dania pochodzi od nazwiska znanego weneckiego malarza Vittore  Carpaccio | 90g
59 zł
RAVIOLO CON UOVO

Jedno ręcznie robione raviolo. Nadziewane szpinakiem, serem ricotta
oraz  płynnym żółtkiem. Serwowane z palonym masłem szałwiowym | 120g

26 zł
INSALATA AL SALMONE
 Smażony łosoś serwowany na różnych rodzajach sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek taggiasche, cebuli oraz kaparów | 200g
49 zł
 INSALATA CON ANATRA
Pierś z kaczki podawana na różnych rodzajach sałat z dodatkiem gruszki, marchewki, orzechów włoskich oraz pomidorków koktajlowych. Serwowana z sosem z czarnej porzeczki.  | 350g
59 zł
INSALATA DI BURRATA
Kremowy ser Burrata serwowany  na różnych rodzajach sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek taggiasche, cebuli oraz kaparów | 200g
42 zł


 
 

Specjały I LOVE PASTA

SPAHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM)
Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek.
Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 450g
89 zł
TAGLIATELLE „I LOVE PASTA”
Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, 
pomidorkami koktajlowymi, cebulą i śmietaną |  550g
69 zł
ANATRA ALL'ARANCIA 
Genialna pierś z kaczki przygotowana metodą sous vide z pomarańczą
i koprem włoskim, serwowana z sosem z sycylijskich pomarańczy, zapiekanką z ziemniaków, masła, czosnku i tymianku | 350g
84 zł
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE
Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza,
pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 600g
89 zł
CARBONARA DI MARE
Makaron spaghetti  w sosie na bazie sera Pecorino Romano,
żółtek z podsmażonym dzikim łososiem i krewetkami |  530g
89 zł


 
 

Makarony

1. SPAGHETTI AL POMODORO 
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 380g
33 zł
2. TAGLIATELLE AL RAGU 
Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 500g
48 zł
3. SPAGHETTI AL NERO DI SEPPIA
Sycylijski przysmak! Czarny makaron  spaghetti z kalmarami
w czarnym sosie nero di seppia. Danie serwowane jest z natką pietruszki | 500g
56 zł
4. PENNE AI QUATTRO FORMAGGI
Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów podawany z pomidorkami koktajlowymi
| 450g
49 zł
5. SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 380g
34 zł
6. SPAGHETTI ALLA CALABRESE
Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g
49 zł
7. SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, guanciale i żółtek | 550g
56 zł
8. PASTA CON I BROCCOLI
Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 560g
56 zł
9. SPAGHETTI PUTTANESCA
Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z Mozzarellą. Danie pochodzi z Neapolu, a historia jego powstania jest... mocno skomplikowana | 450g
49 zł
10. PASTA CON GAMBERI E ZUCCHINE
Klasyczne danie kuchni włoskiej. Makaron strozzapreti, krewetkami (świeże, obrane), cukinią, pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem i kaparami |  450g
66 zł
11. TAGLIATELLE CON POLPETTE 
Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi
pomidorami i śmietaną | 480g
49 zł
12. PAPPARDELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA
Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą,
kalabryjską kiełbasą ’Nduja i natką pietruszki | 500g
49 zł
 

Gnocchi & ravioli

13. GNOCCHI AL PESTO
Ręcznie robione gnocchi z klasycznym sosem z Genui |  450g
45 zł
14. GNOCCHI ALLA SORRENTINA
Ręcznie robione gnocchi w sosie  pomidorowym z mozzarellą i bazylią. Danie pochodzi z regionu Kampania  | 450g
49 zł
15. RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 260g
49 zł
16. RAVIOLI DI GAMBERI E GRANCHIO
Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z krewetek i mięsa kraba. Serwowane w pikantnym ragu z krewetek z dodatkiem limoncello | 220g
69 zł
 

Dania dla dzieci

SPAGHETTI AL POMODORO
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 220g
22 zł
TAGLIATELLE AL RAGU
Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 230g
30 zł
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 140g
30 zł
PASTA BIANCA
Wybrany makaron z masłem lub oliwą | 200g
16 zł
 

Nasze wyjątkowe desery

TIRAMISU
Klasyczny deser kuchni włoskiej. Według serwisu Restaurant Guru przygotowujemy
najlepsze TIRAMISU w Jeleniej Górze | 250g
 28 zł
 LODY WŁASNEJ PRODUKCJI
Smaki zmieniają się sezonowo. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 70g
7 zł
PANNA COTTA
Klasyczny włoski deser na bazie śmietanki. Serwowany z sosem z sezonowych owoców | 180g
 26 zł