CARPACCIO DI POMODORO CON BURRATA Cienko krojone plastry pomidorów podawane z rukolą, kremowym serem burrata z Apulii oraz oliwą extra vergine o smaku bazylii | 250g |
40 zł |
GAMBERI ALL'AGLIO
Pięć krewetek tygrysich duszonych na maśle i winie z dodatkiem czosnku, peperoncino i natki pietruszki. Całość serwowana jest z pieczywem | 320g |
74 zł |
CARPACCIO DI MANZO Cienko rozbity plaster polędwicy wołowej z dodatkiem rucoli, smażonych kaparów, płatków Parmigiano Reggiano, oliwek i domowego majonezu truflowego. Serwowane pod kloszem wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego | 180g |
70 zł |
RAVIOLO CON UOVO | 28 zł |
RAVIOLO CON TARTUFO | 40 zł |
CREMA DI FINFERLI Kremowa zupa z kurek. Serwowana z grzankami i oliwą ziołową | 400ml |
36 zł |
SPAGHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM) Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek. Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmezanu | 480g |
89 zł |
SPAGHETTI ALLA CARBONARA Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek | 450g |
64 zł |
TAGLIATELLE „I LOVE PASTA” Makaron tagliatelle ze świeżym, dzikim łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, cebulą i śmietaną | 500g |
72 zł |
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza, pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 500g |
99 zł |
CARBONARA DI MARE Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, żółtek z podsmażonym łososiem i krewetkami | 350g |
80 zł |
FETTUCCINE ALFREDO CON TARTUFO Makaron fettuccine w kremowym sosie na bazie masła i sera Parmigiano Reggiano, serwowany z płatkami świeżej trufli. | 350g |
76 zł |
CALAMARATA Z Makaron calamarata serwowany w sosie z kalmarami, pomidorkami koktajlowymi, cebulą, białym winem i śmietaną | 400g |
68 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 300g |
36 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 450g |
56 zł |
PENNE AI QUATTRO FORMAGGI Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów podawany z pomidorkami koktajlowymi | 450g |
56 zł |
SPAGHETTI AGLIO E OLIO Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 350g |
40 zł |
SPAGHETTI ALLA CALABRESE Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym. Popularne danie z Kalabrii. Znane z bajki "Zakochany Kundel" | 500g |
60 zł |
PASTA CON I BROCCOLI Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 450g |
60 zł |
PASTA CON POLPETTE Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i śmietaną | 450g |
60 zł |
TAGLIATELLE CON RAGU MAIALE E ‘NDUJA Makaron papardelle z ragu z karczku wieprzowego z ostrą, kalabryjską kiełbasą ’Nduja i natką pietruszki |450g |
56 zł |
GNOCCHI AL’AMATRICIANA
Gnocchi w sosie z Guanciale, cebuli i pomidorów, natki pietruszki z lekką nutą peperoncino | 450g |
60 zł |
GNOCCHI FUNGHI E SALSICCIA
Gnocchi w kremowym sosie z pieczonej i grillowanej papryki z dodatkiem włoskiej kiełbasy, czerwonej cebuli oraz sera starcciatella | 450g
|
56 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Dwanaście ręcznie robionych ravioli w kształcie serc z nadzieniem ze szpinaku i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie jest popularne w całych Włoszech | 260g |
60zł |
RAVIOLI DI GAMBERI E GRANCHIO Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z krewetek i mięsa kraba. Serwowane w pikantnym ragu z krewetek z dodatkiem limoncello i natki pietruszki | 290g |
76 zł |
RAVIOLI ALLE MELANZANE Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z bakłażana oraz serów ricotta i Parmigiano Reggiano. Serwowane w sosie z pomidorków koktajlowych z delikatną nutą cynamonu i rozmarynu | 290g |
60 zł |
ROSE DI LASAGNE Bogate i smaczne danie kuchni włoskiej. Zawijana lasagne z mięsnym sosem ragu i beszamelem. Serwowana z dodatkiem natki pietruszki | 500g |
60 zł |
INSALATA DI GAMBERI | 68 zł |
INSALATA CESAR Za twórcę tego dania uznaje się Caesare Cardiniego. Głównymi składnikami są sałata rzymska, ser Parmigiano Reggiano, grzanki, pomidorki koktajlowe oraz pierś z kurczaka | 350g |
60 zł |
SCALOPINE AL TARTUFO Eskalopki wieprzowe w sosie na bazie wina, masła i trufli. Danie serwowane jest ze świeżo tartą truflą i pieczywem | 320g |
72 zł |
FILETTO DI SALMONE IN PADELLA Przygotowywany metodą sous vide łosoś, obsmażony na patelni, serwowany z serem starcciatella, oliwą ziołową, focaccią oraz z podsmażonymi pomidorkami koktajlowymi z kaparami | 350g |
89 zł |
PARMIGIANA DI MELANZANE
Tradycyjna włoska zapiekanka z bakłażana, serów mozzarella i provolone |
60 zł |
ZUPPA AI FRUTTI DI MARE Pyszna potrawka z różnych rodzajów owoców morza w sosie z wina i pomidorów z dodatkiem czosnku, pietruszki oraz peperoncino. Serwowana z pieczywem | 400g |
89 zł |
SPAGHETTI AL POMODORO Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 220g |
26 zł |
TAGLIATELLE AL RAGU Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 230g |
34 zł |
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 140g |
32 zł |
PASTA BIANCA Wybrany makaron z masłem lub oliwą | 200g |
20 zł |
TIRAMISU Klasyczny deser kuchni włoskiej. Według serwisu Restaurant Guru przygotowujemy najlepsze TIRAMISU w Jeleniej Górze | 250g |
34 zł |
LODY WŁASNEJ PRODUKCJI Smaki zmieniają się sezonowo. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 70g |
9 zł |
PANNA COTTA Klasyczny włoski deser na bazie śmietanki. Serwowany z sosem z sezonowych owoców | 180g |
32 zł |
CAFFÉ AFFOGATO Deser na bazie kawy i lodów śmietankowych | 110g |
26 zł |
PESCHE CARAMELLATE
Karmelizowane w limoncello brzoskwinie, serwowane na kremie z mascarpone z kruszonką cytrynową i tymiankiem | 250g |
36 zł |