ANTIPASTI | PRZYSTAWKI

 
BURRATA CON POMODORINI
Pomidorki podawane z rukolą, kremowym serem burrata z Apulii oraz oliwą extra vergine o smaku bazylii | 250g
40 zł
GAMBERI ALL'AGLIO

Pięć krewetek tygrysich duszonych na maśle i winie z dodatkiem czosnku, peperoncino i natki pietruszki. Całość serwowana jest z pieczywem | 320g

72 zł
CARPACCIO DI MANZO
Cienko rozbity plaster polędwicy wołowej z dodatkiem rucoli, smażonych kaparów, płatków Parmigiano Reggiano, oliwek i domowego majonezu truflowego. Serwowane pod kloszem
wypełnionym dymem z drzewa pomarańczowego | 180g
70 zł
RAVIOLO CON UOVO

Jedno ręcznie robione raviolo. Nadziewane szpinakiem, serem ricotta
oraz  płynnym żółtkiem. Serwowane z palonym masłem szałwiowym | 120g

28 zł


 
 

PRIMI | DANIA PIERWSZE

  
ZUPPA DI POLPETTINE
Pożywna zupa warzywna z pulpecikami wołowymi. Nazywana również włoską zupą weselną. Danie serwowane jest z pieczywem | 400ml
40 zł
SPAGHETTI ALLA CARBONARA (PREMIUM)
Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek.
Danie serwowane przez Szefa Kuchni z krążka Parmigiano Reggiano | 480g
89 zł
SPAGHETTI ALLA CARBONARA
Klasyczne danie kuchni rzymskiej. Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, Guanciale i żółtek | 450g
64 zł
TAGLIATELLE „I LOVE PASTA”
Makaron tagliatelle ze świeżym łososiem, szpinakiem, 
pomidorkami koktajlowymi, cebulą i śmietaną |  500g
72 zł
TAGLIATELLE AI FRUTTI DI MARE
Czarny makaron tagliatelle w sosie ze świeżymi owocami morza,
pomidorkami koktajlowymi, winem, natką pietruszki i peperoncino | 500g
99 zł
CARBONARA DI MARE
Makaron spaghetti w sosie na bazie sera Pecorino Romano, żółtek
z podsmażonym łososiem i krewetkami |  350g
80 zł
SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA
Makaron spaghetti w sosie z pomidorów, Anchois, oliwek, kaparów, cebuli, czosnku, chili i pietruszki. Serwowany z serem stracciatella | 430g
56 zł
CALAMARATA
Makaron calamarata serwowany w sosie z kalmarami,
pomidorkami koktajlowymi, cebulą, białym winem i śmietaną | 400g
68 zł
 SPAGHETTI AL POMODORO 
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 300g
36 zł
TAGLIATELLE AL RAGÙ
Makaron tagliatelle z mięsnym ragù. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii | 450g
56 zł
PENNE AI QUATTRO FORMAGGI
Makaron penne w sosie z czterech włoskich serów podawany z pomidorkami koktajlowymi
| 450g
56 zł
SPAGHETTI AGLIO E OLIO
Klasyczne danie kuchni włoskiej. Składa się jedynie z makaronu spaghetti, oliwy extra vergine, papryczki peperoncino, czosnku oraz natki pietruszki | 350g
40 zł
SPAGHETTI ALLA CALABRESE
Popularne danie z Kalabrii. Makaron spaghetti z pulpecikami z mięsa wołowego w sosie pomidorowym posypane natką pietruszki  | 500g
60 zł
PASTA CON I BROCCOLI
Makaron penne zapiekany z brokułami w sosie serowym | 450g
60 zł
PASTA CON POLPETTE 
Makaron tagliatelle z pulpecikami w sosie ze szpinakiem, suszonymi
pomidorami i śmietaną | 450g
60 zł
TAGLIATELLE CON RAGÙ MAIALE E ‘NDUJA
Czarny makaron tagliatelle z ragù z karczku wieprzowego z ostrą,
kalabryjską kiełbasą ’Nduja i natką pietruszki |450g
56 zł
GNOCCHI ALLA GENOVESE 

Potrawa kuchni neapolitańskiej. Gnocchi w bogatym, wolno gotowanym sosie z policzków wołowych, cebuli z dodatkiem Parmigiano Reggiano  | 450g

56 zł
GNOCCHI FUNGHI E SALSICCIA

Gnocchi w kremowym sosie z grzybów, salsicci z dodatkiem sera mascarpone i natki pietruszki | 450g

 

56 zł
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Dwanaście ręcznie robionych ravioli w kształcie serc z nadzieniem ze szpinaku
i sera Ricotta. Serwowane z palonym masłem szałwiowym. Danie jest popularne w całych Włoszech | 250g
60zł
RAVIOLI DI GAMBERI E GRANCHIO
Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z krewetek i mięsa kraba. Serwowane w pikantnym ragu z krewetek z dodatkiem limoncello i natki pietruszki | 290g
76 zł
RAVIOLI ALLE MELANZANE
Dwanaście ręcznie robionych ravioli z nadzieniem z bakłażana oraz serów ricotta i Parmigiano Reggiano. Serwowane w sosie z muli, cebuli, masła, wina i natki pietruszki | 290g
64 zł
AGNOLOTTI AL SALMONE
Czternaście ręcznie robionych agnolotti wypełnionych farszem z łososia, ziemniaków, sera mascarpone oraz skórki z cytryny. Serwowane w sosie śmietanowym z cebulą i pomidorkami koktajlowymi. 
 
60 zł
ROSE DI LASAGNE  
Bogate i smaczne danie kuchni włoskiej. Zawijana lasagne z mięsnym sosem ragu i beszamelem. Serwowana z dodatkiem natki pietruszki | 500g
60 zł


 
 

SECONDI | DANIA DRUGIE

 
INSALATA DI GAMBERI

Pięć smażonych krewetek tygrysich podawanych na różnych rodzajach sałat z dodatkiem pomidorków koktajlowych, marchewki oraz cebuli  |  300g

68 zł
INSALATA CESAR 
Za twórcę tego dania uznaje się Caesare Cardiniego. Głównymi składnikami są sałata rzymska, ser Parmigiano Reggiano, grzanki, pomidorki koktajlowe oraz pierś z kurczaka  | 350g
60 zł
SCALOPINE AI FUNGHI 
Eskalopki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych i śmietany. Danie serwowane jest z natką pietruszki i pieczywem  | 360g
72 zł
FILETTO DI SALMONE IN PADELLA  
Przygotowywany metodą sous vide łosoś, obsmażony na patelni, serwowany z serem starcciatella, oliwą ziołową i zapiekanką z ziemniaków | 350g
89 zł
ZUCCA AL FORNO 

Dynia pieczona z oliwą, szałwią oraz rozmarynem. Serwowana z serem ricotta, miodem, oliwą bazyliową, pestkami dyni i orzeszkami pini | 300g

52 zł
ZUPPA AI FRUTTI DI MARE
Pyszna potrawka z różnych rodzajów owoców morza w sosie z wina
i pomidorów z dodatkiem czosnku, pietruszki oraz peperoncino.
Serwowana z pieczywem | 400g
89 zł
 

BAMBINI MENU | MENU DZIECIĘCE

 
SPAGHETTI AL POMODORO
Makaron spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym | 220g
26 zł
TAGLIATELLE AL RAGU
Makaron tagliatelle z mięsnym ragu. Tradycyjne danie pochodzące z Bolonii  | 230g
34 zł
RAVIOLI DI RICOTTA E SPINACI
Sześć ręcznie robionych ravioli z nadzieniem ze szpinaku i sera ricotta. Serwowane z masłem szałwiowym. Danie popularne w całych Włoszech | 140g
32 zł
PASTA BIANCA
Wybrany makaron z masłem lub oliwą | 200g
20 zł

I LOVE GELATO!

Czy wiesz, że od 2019 roku produkujemy własne lody?

 

DOLCI | DESERY

 
TIRAMISÙ
Klasyczny deser kuchni włoskiej. Według serwisu Restaurant Guru przygotowujemy
najlepsze TIRAMISU w Jeleniej Górze | 230g
 36 zł
I LOVE GELATO
Lody własnej produkcji. Smaki zmieniają się sezonowo. O aktualnie dostępne proszę zapytać obsługę | 70g
9 zł
PANNA COTTA
Klasyczny włoski deser na bazie śmietanki. Serwowany z sosem z sezonowych owoców | 180g
 32 zł
CAFFÉ AFFOGATO 
Deser na bazie kawy i lodów śmietankowych | 110g
26 zł
STRUDEL DI MELE

Danie pochodzące z regionu Trentino. Strudel jabłkowy
serwowany z sosem waniliowym. | 220g

34 zł